توضیحات
برج خنککن یا Cooling Tower دستگاهی برای دفع گرمای بوجود آمده در آب گردشی در فرآیندهای تاسیساتی و صنعتی است که این فرآیند گرمازدایی از آب، از طریق تبخیر صورت می گیرد و آب خنک شده دوباره به سیستم برگشت داده میشود. به عبارت دیگر وظیفهی برج خنککننده، سردسازی آب در حال جریان در تجهیزات سرمایشی و تهویه مطبوع(HVAC) در ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری، پالایشگاهها، نیروگاهها، صنایع نفت و پتروشیمی، کارخانجات و … است. در واقع در هر فرآیندی که نیاز به خنکسازی آب در سیستم باشد از برج خنککن استفاده میشود. اندازه و طراحی این سازه بر اساس بار خنککنندهی ساختمان متفاوت است. بار خنککننده با توجه به اندازه ساختمانی که باید گرما از آن خارج شود، تعیین میگردد. عامل دیگری که بر این طراحی تاثیر میگذارد رطوبت نسبی هوا است که با توجه به موقعیت ساختمان تعیین میشود.
در برج خنککن از پدیده سرمایش تبخیری یا Evaporative Cooling استفاده میشود یعنی قسمتی از آب با گرفتن گرما از مایع به بخار تبدیل شده و به جو وارد میشود که هنگام این فرآیند دمای آب باقیمانده، کاهش پیدا میکند.
برج خنککنها بر اساس سیکل گردش آب در سه نوع مدار باز ، مدار بسته و هیبریدی تولید میشود. در نوع برج خنک کن مدار باز، آب توسط یک پمپ به بالای برج انتقال مییابد و توسط نازلها روی سطوح خنککننده پاشیده میشود. هوایی که از پایین برج به داخل برج خنککن وارد میشود، توسط مجموعه فن و الکتروموتور که در بالای برج قراردارد از میان سطوح خنک کننده عبور کرده و به سمت بالا مکیده میشود. بدین ترتیب بر اثر تماس مستقیم آب و هوا، بخشی از آب تبخیر میشود. این فرآیند گرماگیر، گرمای مورد نیاز را از جریان آب داخل برج خنککننده جذب میکند. این نوع برج خنککننده برای محیطهایی که از رطوبت نسبی کمی برخوردار هستند یا به اصطلاح هوا خشک هستند بسیار مناسب است. عمدهترین عیب این نوع برج خنککننده هدررفت بیش از حد آب در اثر تبخیر است.
در برج خنککن مدار بسته، تماس مستقیم بین آب و هوا برقرار نمیشود. آب یا هر سیالی که قرار است در برج خنککن سرد شود از داخل یک کویل حرکت میکند. هوا نیز توسط مجموعه فن و الکتروموتور از پایین به بالا مکیده میشود. در اثر برخورد هوا با سطح بیرونی کویل، حرارت از کویل و سپس از سیال داخل کویل جذب میشود و توسط جریان هوا به محیط اطراف منتقل میشود. این نوع برج خنککننده برای خنککردن آب با دمای بالا و یا محیط دارای هوا سرد بسیار مناسب است.
زمانی که از ترکیب دو برج خنککننده مدار باز و مدار بسته استفاده کنیم شکل سومی به نام برج خنککن هیبریدی خواهیم داشت. در این نوع برج ، آب یا سیال خنکشونده از داخل کویل حرکت میکند و بر روی کویل،توسط مجموعه نازل آب پاشیده میشود. مزیت این نوع برج خنککننده بهینهسازی مصرف آب است. در شب یا زمانهایی که دمای هوا پایین است، برج خنککننده صرفا خشک کار میکند و در ساعاتی که هوا گرم است، آب بر روی کویل پاشیده میشود و از هر دو نوع انتقال نهان و محسوس جهت سرمایش سیال خنکشونده بهره میگیرد.
تجهیزات برج خنککن فنها، پکینگها (در دو نوع Film Packing و Splash Packing) ، حوضچهها ، قطرهگیرها و … هستند همچنین بدنهی برج خنککنها از جنس فلز ، فایبرگلاس و یا بتن ساخته میشود.
امروزه با افزایش قیمت انرژی و تاکید بر صرفهجویی در مصرف انرژی، اطمینان از اینکه برج خنککنها به گونهای طراحی، ساخته و نصب شوند که از انرژی کمتری استفاده کنند، بسیار مهم است. در نتیجه انتخاب صحیح تجهیزات کنترلی برج خنککن، فاصلهی کوتاهتر محل نصب برج خنککن تا چیلر و انتخاب مناسب برج خنککن، اهمیت زیادی در افزایش راندمان سیستم دارد. بنابراین بهترین انتخاب تجهیزات، توسط مشاور پروژه که از نزدیک با شرایط پروژه در ارتباط است صورت میگیرد.
استفاده از برج خنککن جهت خنککردن کندانسور چیلرهای چذبی و چیلرهای تراکمی آبخنک ضروری است. با توجه به اینکه دمای آب ورودی به چیلر جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به چیلر اهمیت زیادی دارد، معمولا به وسیلهی شیرکنترل و کنترلر، دمای آب خروجی برج خنککن را کنترل میکنند. همچنین با توجه به اینکه فن برج خنککن تولید صدای زیاد میکند، معمولا از اینورتر جهت کاهش نویز استفاده میکنند. استفاده از اینورتر باعث کاهش استهلاک فن و افزایش دقت کنترل دما نیز میشود. شرکت دیهیم تهویه نوین با توجه به نیاز پروژهها بهترین مشاورهی فنی و مالی را جهت انتخاب صحیح برج خنککن و تجهیزات کنترلی آن، به مشتریان عزیز ارائه میدهد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.